Logga för Clinic La Skin

Microblading

Kosmetisk tatuering

Microblading

Microblading innebär att man tatuerar/pigmenterar in strå för strå på ögonbrynen. Man kallar det också kosmetisk tatuering eller kosmetisk pigmentering. Tekniken gör att tatueringen får en 3D-effekt (3d bryn). Man blandar egna strån med tatuerade strån. Jämfört med den gamla metoden, att tatuera in ett helt ögonbryn, skapar microblading ett mycket mer naturligt resultat. Detta är en manuell metod vilket innebär att ingen maskin används.

Närbild på ögonbryn

Hur går det till?

Oftast bokas en konsultation in där du får berätta dina önskemål och tankar och terapeuten förklarar hur man gör och hur man mäter upp runt brynen. Du får helt enkelt en genomgång på hur allt går till. Efter det bokas en tid in för behandlingen.


Dagen då det är dags att tatuera önskar vi att du inte intagit koffein eller alkohol. Båda ämnena påvekar blodflödet vilket gör det svårare att tatuera och för pigmentet att sitta kvar. Terapeuten rengör och mäter upp för att förbereda inför tatueringen. När “ritningen” på huden är klar börjar man lägga i strå för strå med den tunna nålbladet. Nålen doppas i färg och sedan görs ett strå i taget. 

När brynen är klara smörjer vi in dom med en eftervårdskräm. Du kommer också få instruktioner och kräm med dig hem för bästa eftervård av dina bryn. Sedan bokar vi en en “touch upp” efter ca 5 veckor. 30-50% av färgen kommer att försvinna därför gör man alltid två omgångar för att få ett komplett och fint resultat

Pris: 3499kr inkl. återbesök

Tid: 90 min

Vanliga frågor och svar

Vem passar behandlingen för?

Behandlingen passar dig som vill fylla i dina bryn, forma om brynen eller få helt nya bryn. Du kanska tycker det är svårt att sminka brynen och därför vill tatuera. Det finns också sjukdomar som gör att man tappar hår som t ex alopicea. Då kan man också skapa nya bryn.


När behöver man fylla i brynen igen?

Det är olika från person till person hur länge tatueringen sitter. Men vi brukar säg att den håller ca 1-3 år. Någonstans däremellan brukar det flesta göra en ifyllning.


När bör man inte göra microblading?

• Äter man blodförtunnande kan det vara svårt att tatuera, rådfråga med din terapeut.

• Har man herpesutbrott, är sjuk eller förkyld ska man inte behandla.

• Under graviditet eller om man ammar ska man inte tatuera.

Resultat av microblading utförd av oss